Βιογραφικό

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Κένου και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1990. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το 2015 ολοκλήρωσα τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές πάνω στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Swansea, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχω εργαστεί σε νοσοκομεία, συμβουλευτικά κέντρα και δομές ψυχική υγείας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μερικά από αυτά είναι το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Επανένταξης και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Cefn Coed στο Swansea, το Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη, καθώς και ο 4ος Ψυχιατρικός Τομέας του Κρατικού Θεραπευτηρίου Κέντρου Υγείας Λέρου. Επιπλέον, έχω πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Δ’ Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» – Ξενώνας Βραχείας Φιλοξενίας Παιδιών από Κακοποίηση και Παραμέληση «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ».

Ερευνητικά έχω εκπονήσει και συμμετάσχει σε ακαδημαϊκές έρευνες καθώς και στο Κέντρο Έρευνας και Τεκμηρίωσης ΚΕΘΕΑ- Ιθάκη. Έχω παρουσιάσει σεμινάρια σχετικά με τη χρήση της ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης “Rorschach test” και την αντιμετώπιση της Χαμηλής Αυτοεκτίμησης. Συμμετέχω στην σύνταξη άρθρων για την ψυχική υγεία στο psychopedia.gr, iatronet.gr και childit.gr.

Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στο Τμήμα Διατροφικών Διαταραχώn στο Νοσοκομείο Uddevalla στη Σουηδία. Είμαι μέλλος του Σουηδικού Συλλόγου Ψυχολόγων. Θεραπευτικά ακολουθώ τη προσέγγιση της ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας. Έχω μεγάλο ενδιαφέρον για τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας – yoga, διαλογισμός (Mindfulness) - και στον τρόπο με τον οποίο η συμπληρωματική εφαρμογή τους μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος καθώς επίσης να οδηγήσει σε μεγαλύτερα επίπεδα εσωτερικής αυτογνωσίας και εξέλιξης.

TEXT_SHARE
Konstantina Kenou

CLINICAL PSYCHOLOGIST, M.SC.
E-mail: konstantina@kenoupsy.gr
Facebook